Начало Бокс Кубрат Пулев отново на ринга до 3-4 месеца, поиска реванш от Оскар Ривас (ВИДЕО)

Кубрат Пулев отново на ринга до 3-4 месеца, поиска реванш от Оскар Ривас (ВИДЕО)

Кубрат Пулев отново на ринга до 3-4 месеца, поиска реванш от Оскар Ривас (ВИДЕО)
0

Кубрат Пулев е готов да се върне на ринга до 3-4 месеца, а следващата му среща почти сигурно ще бъде в Ню Йорк. Кобрата се завърна тази вечер в България, след като в неделя сутрин постигна 27-ата си победа на професионалния ринг – с нокаут в 7-ия рунд срещу румънеца Богдан Дину.

„Ще направя някаква кратка почивка, защото все пак психиката се товари и трябва да съм свеж за следващите мачове“, посочи  Пулев. Той допълни, че тежката аркадата, която получи в четвъртия рунд и заради която е бил зашит с 12 шева, ще е напълно заздрявала до 1 седмица.

Пулев е претендент номер 1 за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), но все още не ясно дали ще се бие срещу нейния притежател Антъни Джошуа. Той посочи друг боксьор към когото има интерес за следващ противник.

„Не ме притесняват – Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, Уайлдър… Играем, ако Джошуа няма да защитава, ще изляза срещу други. Има други имена. Има Оскар Ривас, срещу когото загубих на Олимпийските игри. На него му вдигнаха ръката. Аз не смятам, че съм загубил. Всеки може да гледа мача. Сега може да си вземем един реванш на професионалния ринг. Той няма загуба. Мощен е, здрав е, опасен противник. Защо не?! Имам много противници в тежката категория“, заяви Кобрата.

Пулев определи двубоя си срещу Богдан Дину като труден и драматичен, но посочи, че от промоутърската му компания „Top Rank“ са останали много доволни от зрелището, което се е получило. “Уникално е всичко, имах и минуси, имах и грешки, върху които да работя. Трудно беше, можеше да загубя. Имаше моменти, в които не знаех дали няма да загубя, даже го усещах. В четвъртия рунд, след като се отвори аркадата, той се юрна да ме убива, но не се получават нещата точно така – издръжлив съм“, каза още българският боксьор.

тагове: