Начало Бокс От „Трилър“ още не са платили на Пулеви и Ковальов

От „Трилър“ още не са платили на Пулеви и Ковальов

От „Трилър“ още не са платили на Пулеви и Ковальов
0

Компания „Трилър“, под чиято юрисдикция се проведоха срещите на братя Пулеви, все още не са изплатили хонорарите на бойците. Джери Форест, който беше победен от Кобрат Пулев, е единственият получил някаква сума, но тя е само малка част от договореното.

В договорите си „Трилър“ си дават 75 дневен срок за да се изчистят финансово със състезателите си. Този път срокът е бил 31-ви май, но в сметките на Пулеви и Ковальов все още липсват каквито и да било постъпления.

Атлетическата комисия на Калифорния вече се е заела със случая и заплашва „Трилър“ със забрана да провежда събития на калифорнийска територия. Останалтие комисии в САЩ също следят ситуацията отблизо. Main Events, промоутърите на Ковальов и Epic Sports, промоутърите на Пулеви, са в преговори с компанията за да изгладят недоразумението.

На Тервел и Кубрат им бяха обещани по около 200 000$, а на Ковальов 500 000$. Отделно боксьорите трябваше да получат компенсации за разходите около подготвителните им лагери.

Напомняме, че „Трилър“ имат подобен проблем и с миналогодишния демонстративен мач между Майк Тайсън и Рой Джоунс. До ден днешен, парите към двете страни все още не са изплатени напълно.

Компанията, както и Атлетическата комисия, бяха остро критикувана заради мача между Витор Белфорд и Евендър Холифийлд. Холифийлд почти не успя да се защити срещу Белфорд и беше нокаутиран в първи рунд. Според критиците „Трилър“ са използвали името му за да привлекат интерес, без да вземат предвид здравословното състояние на боксьора.

„Трилър“ също така спечелиха наддаването за организацията на Теофимо Лопез – Джордж Камбосос. Тъй като не успяха да се справят, от IBF наредиха срещата да се предаде на втория с най-висока стъпка Matchroom на Еди Хърн.

Към момента от „Трилър“ не са излезли с официална позиция и отказват коментар.