Начало Бокс Дани Гарсия се завръща срещу Хосе Бенавидез

Дани Гарсия се завръща срещу Хосе Бенавидез

Дани Гарсия се завръща срещу Хосе Бенавидез
0

Дани Гарсия ще изиграе първия си мач от 16 месеца насам. Той ще се изправи срещу Хосе Бенавидез на 30-ти юли. Това ще е дебют за Гарсия в супер полусредна категория.

Той не се е бил от загубата си от Ерол Спенс в края на 2020г. В последните си 6 двубоя Гарсия е с равен актив победи-загуби. Трите му загуби са от сериозните имена в полусредна – Кийт Търман, Шон Портър и както споменахме Ерол Спенс.

Гарсия е бил обединен шампион в лека полусредна и носител на пояса на WBC в средна, където е класиран под № 6.

Хосе Бенавидез има изключително обещаваща визитка от аматьорските му години. Боксира се от 6 годишен и има изиграни 120 мача, в които губи едва 9 пъти. На 16 години става най-младият шампион в престижния американски боксов турнир „Златни ръкавици“.

През 2016г. обаче е прострелян в дясното коляно, а прогнозата на докторите е, че няма да може да се бие повече, както че ще проходи след минимум 5 години. Противно на очакванията, само две години по-късно, той е отново на ринга. И се бие не с кого да е, а срещу непобеденото страшилище в лека полусредна и полусредна – Терънс Крауфорд. Крауфорд го нокаутира, но му бяха нужни 12 рунда.

Последната среща на Бенавидез е равенство с Франсиско Торес.