Начало Бокс Спенс и Гарсия ще се бият за специален шампионски пояс

Спенс и Гарсия ще се бият за специален шампионски пояс

Спенс и Гарсия ще се бият за специален шампионски пояс
0

Световният боксов съвет (WBC) представи специален шампионски пояс в чест на медиците.

Коланът в полусредна категория ще бъде спечелен от Ерол Спенс-младши или Дани Гарсия идния уикенд. Във вътрешността на златния му кръг е гравирано медицинско лице с боксови ръкавици, маска на лицето и ангелски крила.

Победителят ще може да изкаже подобаващо възхищението си към лекарите, които ежедневно излагат собственото си здраве на риск. В САЩ цифрата на починалите медици от началото на COVID-19 пандемията е огромна.

Спенс и Гарсия ще се изправят един срещу друг в ранните часове на неделя (българско време).

Фаворит в срещата е трудно да бъде определен, тъй като никой не може да бъде на 100% сигурен какво е състоянието на Спенс-младши. Това ще бъде голямото му завръщане, след като катастрофа със спортния си автомобил миналата година. Тогава той едва не изгуби живота си.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.