Начало Бокс Ерол Спенс: Ако не мога да победя Гарсия, нещо не е наред

Ерол Спенс: Ако не мога да победя Гарсия, нещо не е наред

Ерол Спенс: Ако не мога да победя Гарсия, нещо не е наред
0

Само след броени дни на боксовия ринг отново ще излезе световният шампион на WBC и IBF в полусредна категория – Ерол Спенс-младши.

Непобеденият американец ще защитава титлите си срещу бившия шампион в две категории – Дани Гарсия. Това ще бъде първи двубой за Спенс за последните 13 месеца, в които той трябваше да премине през физическо и психическо възстановяане.

30-годишният боксов феномен катастрофира дни след последната си победа над Шон Портър. „Истината“ изгуби контрол над Ферарито си и бе иситнско чудо, че нямаше сериозни контузии, които да сложат край на една от най-силните кариери в днешния бокс.

Снимка: БТА

Спенс и Гарсия ще се изправят еидн срещу друг в ранните часове на неделя (българско време). Фаворит в срещата е трудно да бъде определен, тъй като никой не може да бъде на 100% сигурен какво е състоянието на Спенс-младши.

Той обаче  за пореден път разсея всички съмнения относно здравето си, заявявайи че е напълно готов да доминира съперника си:

„Победа над Дани Гарсия ще ме върне там, където бях преди година“, заяви американецът.

„Ако не мога да се справя с него, то значи нещо не е наред. По време на лагера направихме всичко, което трябваше и се искаше от мен. Гледам да не мисля за пътя, който извървяхме с отбора ми.

„Но понякога се усещам, че мислите ми сами се насочват натам. Знам само, че трябва да съм на 100% фокусиран и ще взема победата.

„Без значение от това какъв мач ще бъде. Дали ще ме пресира, дали ще държи дистанция. За мен няма проблеми. Нямам стриктен план, който да следвам. Ще го проуча в първите рундове и оттам ще водя играта си.

„Искам да докажа на хората, че аз все още съм най-качествения боксьор в тази дивизия. Именно затова искам да доминирам по начин, по който никой не е доминирал Дани“, допълни Спенс.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.