Начало Бокс Дейна Уайт се отказа от намерението си да спасява бокса

Дейна Уайт се отказа от намерението си да спасява бокса

Дейна Уайт се отказа от намерението си да спасява бокса
0

В последните няколко години президентът на UFC Дейна Уайт неколкократно пъти обещаваше, че рано или късно той ще навлезе и в боксовия бзинес.

„Zuffa Boxing“ бе представяне на публиката като революционна компания, която да промени изцяло начина на заплащане на боксьорите. В не едно и две интервюта Уайт даде обещание, че когато неговата промоутърска къща заработи, бойците ще трябва да се бият с най-добрите, а не да се избягват с години.

Тогавашните планове на президента на UFC изключваха партньорство и работа с четирите ръководни органа на бокса – WBO, WBA, IBF и WBC.

twitter.com

Но всичко това си остава в миналото, а по всичко изглежда настоящето е коренно различно. В едно от последните си интервюта Уайт призна, че не вижда никакъв смисъл да влиза в „сладката наука“, тъй кaто тя е „непоправима“.

„Всеки път когато се замисля за бокса и се питам защо бих си причинил подобно нещо… Защо да се захващам с този кошмар?“

„Именно това е причината нищо да не се случва. Боксът е изключително изкривен бизнес и ще бъде истински кошмар да се опитам да го поправя“, допълни президентът на най-комерсиланата ММА верига в света.

Преди време Уайт дори заяви, че ‘голяма част от боксьорите взимат прекалено големи хонорари, а по този начин бизнес не се управлява’.