Начало ММА Дейна Уайт втрещи: Повечето UFC бойци печелят повече от боксьорите

Дейна Уайт втрещи: Повечето UFC бойци печелят повече от боксьорите

Дейна Уайт втрещи: Повечето UFC бойци печелят повече от боксьорите
0

Темата за заплащанто на бойците в най-комерсиланата верига за смесени бойни изкуства продължава да е един от най-горещите дебати в последните години.

През последните месец редица състезатели нададоха глас, че хонорарите им са нищожни в сравнение с боксьорите на тяхното ниво, които прибират далеч по-сериозни суми за уменията си.

Дейна Уайт продължава да твърди точно обратното и според президентът на UFC медиите не спират да пишат лъжи и да подклаждат тази тема само заради четенията си.

Поредното доказателство за това какво мисли Уайт по темата дойде вчера, когато Дейна бе запитан дали UFC състезателите ще започнат да прибират по-големи суми от колегите си между въжетата в обозримо бъдеще.

„Със сигурност“, отвърна Уайт.

„Правим близо 44 галавечери на година, нали? Хората купуват 13-14 PPV събития. Виждате какво рпавят и другите компании. Забележете какви заплати даваме ние в UFC и ще ви стане ясно, че повечето от нашите бойци печелят далеч повече от боксьорите.

„Това е факт, особено за тези, които са на по-ниско ниво. Погледнете хора като Хабиб, Конър, Ронда, Джон Джоунс… Те заработват повече от почти всички боксьори, които участват в големите мачове за световни титли.

‘Не вярвайте на глупостите, които слушате. UFC бойците взимат много пари“, добави Уайт, който постоянно бива нападан за неадкеватното разпределение на благата в компанията.