Начало ММА Дейна Уайт: Медиите мътят главите на бойците с приказки за повече пари

Дейна Уайт: Медиите мътят главите на бойците с приказки за повече пари

Дейна Уайт: Медиите мътят главите на бойците с приказки за повече пари
0

ММА бойците са едни от най-натренираните и издържливи атлети в днешния професионален спорт, но това едва ли може да се разбере, ако се съди по заплащането им. Най-добрите в смесените бойни изкуства получават абсолютни трохи в сравнение със звездите на бокса, камо ли за футболистите или баскетболистите.

И ако търсенето определя цената, то в UFC това не е точно така. Най-комерсиалната и богата ММА компания продължава да е обект на сериозни критики от страна на звездите си, които през последните години все по-често и по-упорито се противопоставят на статуквото.

Най-добрият пример е Джон Джоунс, който не се е бил от началото на 2020-та.

Не така обаче седят нещата, ако попитате президента на UFC – Дейна Уайт. 52-годишният мултимилионер изказа мнение, че медиите са главни виновници за това бойците да искат по-адекватно възнаграждение за труда си.

„В медиите е пълно с нещастници и скапаняци, които нямат никакво понятие как точно се случват нещата в нашия бизнес“, сподели Уайт.

„Те ходят и тръбят, че бойците не получават достатъчно пари, че заплащането е малко и какво ли още не… Всеки ши*ан ден.

„Всеки един журналист или репортер, който мъти главите на състезателите с приказки за ниско заплащане, е нищо друго освен подлога, която търси внимание. Те просто не знаят нищо за процеса и за бизнеса.

„Това са те, нещастници и шибаняци, за чието мнение и пет пари не давам“, допълни Уайт.