Начало Бокс Инински: Стойка ще продължи да носи слава на България
0

Инински: Стойка ще продължи да носи слава на България

Инински: Стойка ще продължи да носи слава на България
0

Стойка Кръстева ще продължи да носи радост, успехи и слава на България. Това заяви президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински.

Олимпийската ни шампионка от Токио се оттегли от ринга, като ще се отдаде изцяло на треньорска дейност. Тя обяви решението си месец, след като грабна златото в категория до 51 килограма в японската столица.

Благодаря на Стойка за целия път, който извървяхме заедно. Радвам се, че ще продължим да работим и тя ще може да прехвърли своя опит и познания на младите. Вярвам, че имаме какво още да допринесем за развитието на българския бокс и славата на България„, сподели Инински.

Той определи Кръстева за пример, който трябва да се следва от младото поколение. „През тези години имаше много хубави моменти, разбира се имаше и такива на трудности. Тя е страхотен пример за цяла България, не само за бокса. Човек трябва да преследва целите си, да не се отказва и да отстоява себе си„, каза още Инински.

Снимки: БОК, Бончук Андонов, StartPhoto

Шефът на БФ Бокс сподели, че Стойка не е спряла да следи развитието на спорта, което ще помогне за бъдещата й работа. „Оттук нататък вярвам, че тя ще реализира своя потенциал в новото си амплоа като треньор. Ще надграждаме спрямо онова, което постигнахме заедно. Има много опит, знания и умения. Освен това нищо не й е тайна, следи развитието на спорта и познава всички тънкости и нововъведения„.