Начало Бокс Стойка Кръстева се завърна като герой в родния си Добрич

Стойка Кръстева се завърна като герой в родния си Добрич

Стойка Кръстева се завърна като герой в родния си Добрич
0

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева беше посрещната много емоционално в родния си град Добрич. Тя бе поканена в Общината от кмета Йордан Йорданов, където развя знамето на града.

С нея бяха съпругът и родителите й, които от години живеят в плевенското село Върбица.

„Развълнувах се, защото тези две имена на мои учители – на първата ми учителка г-жа Денка Иванова и на класния ми ръководител от пети клас, г-жа Гергана Генчева, както и първият ми треньор Стефан Петков – тези трима души значат много за мен“, сподели Петрова в Добрич.

„На тях дължа всичките си успехи – на първите две в училище и на треньора в залата. Те ме направиха това, което съм сега. Изключително съм благодарна на тези хора, защото когато един спортист е на върха, всички са с него, а когато е в падение, малко са хората, които остават до него, а те бяха винаги до мен“.

Първата българска олимпийска шампионка по бокс беше посрещната още от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков, първия й треньор Стефан Петков, директора на Спортното училище Николай Дяков и председателя на Спортен клуб „Бокс Добрич“ Радослав Йорданов.

„Добрич показа, че Добруджа ражда победители. Добре дошла у дома“, заяви кметът на града Йордан Йорданов, като й връчи часовник с емблемата на „Стария Добрич“, за да не забравя корените си; книги и албуми, както и знамето на Добрич, което Стойка гордо развя.

Директорът на Спортното училище, чиято възпитаничка е Кръстева, пък подари плакет на шампионката и я увери, че ликът й ще стои на почетно място в школото.

„Благодарна съм, че не сте ме забравили, както аз никога не съм забравила Добрич. Нека нашият град бъде на върха не само в спорта, а и във всичко“, каза още развълнуваната Стойка.

Снимки: BGtourism 

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.