Начало Бокс Гайдари посрещнаха голямата Стойка Кръстева на родна земя (ВИДЕО)

Гайдари посрещнаха голямата Стойка Кръстева на родна земя (ВИДЕО)

Гайдари посрещнаха голямата Стойка Кръстева на родна земя (ВИДЕО)
0

Стойка Кръстева стъпи на българска земя под звуците на вечната каба гайда и бурни аплодисменти.

Първата ни олимпийска шампионка в бокса за последните 25 години и нейният треньор Борислав Георгиев бяха посрещнати пред изхода на Летище София от ръководството на федерацията по бокс, близки, спортисти от клубове и фенове.

Снимка: БОК, Бончук Андонов, StartPhoto

Всички те изразиха радостта си от прибирането на златната Стойка Кръстева у дома.

„Това ме прави много щастливи и горда. 21 години в спорта не са малко, минали сме през какво ли не. Хората, които бяха денонощно до мен, знаят най-добре“, сподели Кръстева пред посрещачите.

Ето какво още каза тя:

Стойка спечели убедително златен медал в категория до 51 кг след пет безапелационни победи на японска земя.

Треньорът на шампионката Борислав Георгиев си припомни как е протекла подготовката:

„Пренесохме половината зала в къщата на Стойка, когато дойде първата карантина. После тренирахме убийствено, особено на Белмекен. Тази олимпийска титла беше изкована в България. Радвахме се на всяка победа около 5 минути и мислихме вече за следващата съперничка. Бяхме здраво стъпили на земята до последно, не сме се отпускали. Стойка е изключително борбен и трудолюбив човек, а има и огромен спортен интелект.“

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински посрещна емоционално Стойка Кръстева; Снимка: БОК, Бончук Андонов, StartPhoto
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.