Начало Бокс Стойка Кръстева сложи край на кариерата си
0

Стойка Кръстева сложи край на кариерата си

Стойка Кръстева сложи край на кариерата си
0

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева слага край на боксовата си кариера на ринга. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма от японската столица, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенства, взе решение да се отдаде на треньорска кариера.

„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, коментира решението си Стойка Кръстева.

Снимки: БОК, Бончук Андонов, StartPhoto

35-годишната гордост на българския бокс вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.

От Българска федерация бокс благодариха на Стойка Кръстева за всичко, което е направила на ринга през годините. „Сигурни сме, че тя ще продължи да носи радост и гордост за България, вече в ролята на треньор, като тепърва нейните кадри ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава успех на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я подкрепя, така, както го е правила и досега“, информираха от централата.