Начало ММА Брънсън също бил със сериозна контузия преди мача с Тил

Брънсън също бил със сериозна контузия преди мача с Тил

Брънсън също бил със сериозна контузия преди мача с Тил
0

Американецът Дерек Брънсън записа пета поредна победа през изминалия уикенд, когато надви Дарън Тил.

37-годишният ветеран накара британецът да се предаде в третия рунд от главната им битка на събитието „UFC Fight Night 191“, като по този начин се изкачи до четвъртата позиция в средната дивизия на организицята.

Мачът не предложи кой знае колко запомнящи се моменти, тъй като Брънсън предпочиташе действията да се водят на земята, където Тил показа нулеви умения в борбата и джу джицуто. Вчера бившият шампион при 84-килограмовите – Майкъл Биспинг сподели, че една от причините за слабото представяне на неговия сънародник е контузия в коляното.

Британецът обаче не е бил единственият контузен, въпреки че самият ливърпулец не е споделил нищо по темата. След победата си Брънсън сподели, че той също е бил тежко ранен по време на тренировъчния лагер.

„Имах контузия в ребрата“, призна Брънсън.

„Бях изритан тежко и мисля, че едно ми ребро бе счупено. Правих спаринг с далеч по-тежък от мен партньор и заради това не правих никакви спаринг в последните три седмици преди мача.

„Трябваше да наблегна на кардиото и на лапите с треньора. Но това е част от бизнеса, няма как. Имаеше реален шанс да избутаме битката с няколко седмици, защото наистина беше тежка травма, която на практика прекрати подготвителния ми лагер“, допълни американецът.