Начало Бокс Красимир Инински: Стойка донесе успех на цяла България

Красимир Инински: Стойка донесе успех на цяла България

Красимир Инински: Стойка донесе успех на цяла България
0

Красимир Инински, който е президент на Българска федерация по бокс, беше много щастлив след като България се завърна на трона на олимпийския бокс, благодарение на титлата на Стойка Кръстева. Припомняме, че българката тотално надигра поставената под номер 1 в схемата Бусе Чакъроглу във финала в категория до 51 кг при жените на Игрите в Токио. Той определи страхотния успех на Стойка Кръстева като момент, с който цяла България трябва да се гордее.

„Емоцията наистина е неописуема. Изключително съм щастлив за Стойка, за нейния екип, за целия български бокс. Това е успех, който е за цяла България. Една малка България вече има двама олимпийски шампиони в Токио, което е огромен успех за българския спорт“, визирайки и златото, което спечели Ивет Горанова в категория до 55 кг кумите при жените в олимпийското карате.

Поздравявам Стойка, защото представянето й във финала бе безупречно. Тя реализира огромния труд, който положи през годините. Треньорският й щаб бе изградил отлична тактика за този финал, която тя изпълни по перфектен начин. Стойка доказа, че екипната работа, постоянството и трудът, който се полага, не остават невъзнаградени. Тя е пример, който се надявам, че младите поколения ще следват. България трябва да празнува. Горд съм, че в тези трудни времена, боксът и Стойка Кръстева донесоха позитивни емоции на страната“, завърши развълнуваният Красимир Инински.

Стойка Кръстева е първият ни боксьор за последните 25 години, който участва в мач за златния медал на най-големия спортен форум. За последно това се случи през 1996-а в Атланта.

Тя е и първата жена в бокса, която печели въобще медал за България от най-големия спортен форум на планетата.

Стойка Кръстева прекъсва 11-годишен период, в който страната ни нямаше медал в олимпийския бокс. За последно Тервел Пулев, в категория до 91 кг, стигна до бронза на Игрите в Лондон, провели се през 2012 година.

Кръстева е и едва третият роден боксьор, след Тервел Пулев (бронз) и Борис Георгиев (бронз – Атина 2004 г.), който печели медал през настоящият 21-и век.