Начало Бокс Открити тренировки на Холифийлд и Белфорт (ВИДЕО)

Открити тренировки на Холифийлд и Белфорт (ВИДЕО)

Открити тренировки на Холифийлд и Белфорт (ВИДЕО)
0

Остават броени дни до неособено очакваното завръщане на две легенди на бойните спортове от близкото минало.

Бившият световен шампион в полутежка и тежка категория – Ивендър Холифийлд, се изправя срещу бившия шампион на UFC в лека тежка дивизия – Витор Белфорт. Двамата ще влязат на боксовия ринг в ранните часове на неделя (българско време).

58-годишният американец и 44-годишният бразилец получиха разрешение да се бият на територията на щата Флорида, а Атлетическата комисия на южния американски щат легитимира двубоя като напълно редовен и професионален боксов дуел.

Това означава, че двамата ще трябва да покрият определени изисквания, което най-вероятно вече се е случило по един или друг начин. Битката ще бъде с продължителност 8 рунда по 3 минути и ще има трима съдий край ринга, които ще оценяват всеки отделен рунд по десетобалната система.

Вчера двете бивши величия направиха и откритите си тренировки пред медии и фенове, но гледката не бе кой знае колко впечатляваща. И това е напълно нормално, имайки предвид факта, че на тази възраст никой човек не би трябвало да участва в боксови мачове, било то и с уж демонстративен характер.

Холифийлд, който за последно се би през 2011-та, показа добра физическа форма, но бързината и силата в ударите му са останали някъде далеч в миналото. Белфорт също не блестеше на лапите, но от видеото можем да заключим, че 14-те години разлика между двамата са очевадни. Може би дори повече, отколкото би се искало на някои хора.