Начало Бокс Отмениха мач на Клариса Шийлдс заради бой на кантара (ВИДЕО)

Отмениха мач на Клариса Шийлдс заради бой на кантара (ВИДЕО)

Отмениха мач на Клариса Шийлдс заради бой на кантара (ВИДЕО)
0

Изключително грозни сцени се разиграха на официалния кантар преди двубоя между американката Клариса Шийлдс (9-0) и хърватката Ивана Хабазин (20-3).

Двете трябваше да се срещнат в мач за вакантната титла на WBC при жените в лека средна категория, но посегателство срещу треньора на европейката накара организаторите да анулират двубоя, който трябваше да оглавява галавечер в Мичиган, САЩ.

Джеймс Али Башир, който е наставник на Хабазин, е откаран в болница след като е бил нападнат от човек от щаба на Шийлдс. Двамата мъже са се скарали по време на официалната част, а няколко минути след това Джеймс е бил атакуван.

Все още няма видео от инцидента, като в интернет пространството циркулират клипчета, на които Башир вече лежи окървавен и обграден от състезателката си и органите на реда.

По информация на свидетели Башир е бил ударен в гръб, а посегателят е избягал.

„Световният боксов съвет строго осъжда всички прояви на агресия, които са свързани с нашия спорт. Сигурни сме, че органите на реда ще приложат пълната сила на закона към случилото се на вчерашното официално събитие“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.