Начало Бокс Отнеха лиценза на Джарел Милър

Отнеха лиценза на Джарел Милър

Отнеха лиценза на Джарел Милър
0

Атлетическата комисия на щата Ню Йорк е отнела лиценза на Джарел Милър (23-0-1). Това сподели самият американец, който на 1-ви юни трябваше да се бие със световния шампион на IBF, WBO и WBA „Super“ в тежката категория – Антъни Джошуа (22-0-0).

Снимка: БТА

Срещата обаче е на път да пропадна, защото вчера стана ясно, че „Голямото бебе“ е дал положителна допинг проба. Все още се чака отварянето и на „Б“ пробата, но очакванията на всички са и тя да бъде като първата.

Ето какво сподели и 30-годишният Милър по случая:

„Съкрушен съм от факта, че боксовият ми лиценз в щата Ню Йорк бе отнет, но с моя екип ще обжалваме яростно това решение. Никога не съм употребявал забранени вещества с моето знание и когато вчера научих за случилото се, бях потресен.

Аз и моят отбор винаги сме били за честни и почтени и заедно ще се борим да оправдаем името си. Тестът бе доброволен и с удоволствие го дадох. Резултатите дойдоха една седмица след като бях дал още един тест, който бе отрицателен и не намери нищо. Отказвам да стоя безучастно и да оставя мечтата ми да бъде отнета, когато знам, че не съм направил нищо.

15 години усилена работа. Аз съм ВОЙН… не ми трябват забранени субстанции. Не вярвайте на всичко, което чувате и виждате“, каза Милър.

twitter.com

Все още не е ясно кога ще бъде отворена „Б“ пробата на американеца, а в същото време Дейвид Хей сподели, че е провел разговор с Еди Хърн, като двамата са обсъдили името на Дерек Чисора като евентуален съперник за 1-ви юни.