Начало Бокс Еди Хърн: Трудно ни е да намерим спаринг партньор за Джошуа

Еди Хърн: Трудно ни е да намерим спаринг партньор за Джошуа

Еди Хърн: Трудно ни е да намерим спаринг партньор за Джошуа
0

Английският боксов промоутър Еди Хърн разкри, че тренировъчният лагер на световния шампион на IBF, WBO и WBA „Super“  – Антъни Джошуа върви по план, но за него и хората от щаба на 29-годишния британец е изключително трудно да намерят подходящите спаринг партньори на шампиона за предстоящия му двубой с Джарел Милър на 1-ви юни.

Тогава Джошуа ще направи своя дебют на американска земя, защитавайки титлите си срещу „Голямото бебе“ от Бруклин.

За последния си двубой с Богдан Дину през ноември американецът тежеше малко над 140 кг., а в същото време Милър е висок около 193 см.

Снимка: БТА

„Истината е, че няма друг толкова едър боксьор“, сподели Джошуа.

„Трудно е да намерим подходящи спаринг партньори, които да наподобяват Милър“, допълни Хърн.

„Заедно с Роб МакКракър и Антъни търсим всячески варианти, но не е никак лесно да намериш човек, който тежи 140 килограма, има бързи ръце, пресира и не се изморява лесно. В действителност е невъзможно да намериш имитация на Джарел Милър, но ще пробваме да се доближим максимално.

Това не означава, че момчетата, на които сме се спрели няма да свършат добра работа. „Ей Джей“ е фокусиран и знае какво да прави. През следващите 3-4 седмици ще продължи с подготовката в Шефилд, после тръгва за Флорида. Убеден съм, че ще видите едно от най-добрите му представления на ринга“, завърши Еди Хърн.

twitter.com

В същото време световният шампион разкри първият си спаринг партньор – това е 25-годишния английски аматьор Соломон Дакре.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.