Начало Бокс Ото Валин и Мурат Гасиев ще се бият в Турция за един от поясите на WBA

Ото Валин и Мурат Гасиев ще се бият в Турция за един от поясите на WBA

Ото Валин и Мурат Гасиев ще се бият в Турция за един от поясите на WBA
0

Най-добрите боксьори в тежка категория за Швеция и Армения – Ото Валин и Мурат Гасиев, ще премерят сили на боксовата гала в Анталия на 30 септември за редовната титла на Световната боксова асоциация.

Валин придоби широка популярност през 2019 г., когато едва не нокаутира Тайсън Фюри. Британецът тогава получи най-свирепата аркада в кариерата си, когато огромна рана се отвори над дясното му око. 47 шева бяха нужни на лекарите, за да го зашият, а рискът от медицински нокаут бе напълно реален. „Циганският крал“ обаче издържа до край и спечели срещата с единодушно съдийско решение.

Гасиев пк сдаде шампионските си титли на IBF и WBA през 2018 г., но в полутежка категория срещу Олександър Усик. След това той прекара почти две години извън ринга, за да се качи в горната дивизия и там да е в серия от четири поредни победи, при това все с нокаути между 1 и 4 рунд.

Двамата гиганти имат потенциал, за да се доберат до топ 10 в тежка категория, а оттам да атакуват световните титли. Само един обаче ще получи тази възможност след галата на 30 септември.