Начало Бокс Ото Валин категорично надигра Бризийл в 12 рунда (ВИДЕО)

Ото Валин категорично надигра Бризийл в 12 рунда (ВИДЕО)

Ото Валин категорично надигра Бризийл в 12 рунда (ВИДЕО)
0

Шведът Ото Валин се завърна с победа срещу Доминик Бризийл. Бившият противник на Тайсън Фюри направи крачка към нов шанс за титлата с убедителна игра над победения от Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа.

Валин използва умело обратния си гард и записа успех 116-112, 117-111 и 118-110 в „Сън казино“, Кънектикът.

Битката не изглеждаше толкова близка, колкото показват картите.

Статистиката показва, че Валин е нанесъл 232 удара, а Бризийл едва 91.

Ото започна с пет последователни рунда (според всички съдии) и по този начин не остави възможност на Бризийл да се върне в мача. Американецът така и не успя да намери отговор за обратния гард на съперника си.

От среда на битката до края той се би с почти затворено дясно око и трябва да му се признае, че запази кураж до последната секунда.

„Още се уча. На 30 години съм, но не съм се бил на най-високо ниво достатъчно. Ставам все по-добър с всеки изминал мач“, сподели победителят.

Валин вече има 22 победи и 1 загуба, а Бризийл е със статистика 20-3.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.