Начало Бокс Пакиао потвърди намеренията си за участие на Олимпийските игри

Пакиао потвърди намеренията си за участие на Олимпийските игри

Пакиао потвърди намеренията си за участие на Олимпийските игри
0

Мани Пакиао изглежда е готов да направи сензация идното лято, като се включи в олимпийския отбор по бокс на Филипините, независимо от факта, че вече е на 44-годишна възраст.

Чакам тази възможност и нямам търпение, да я реализирам. От самото начало идвам в Манила с намерението да се включа във филипинския отбор, но винаги ми се казваше, че не съм достатъчно добър и затова не ме избираха. Искам с цялото си сърце да спечеля златен олимпийски медал“, каза една от най-големите легенди в историята на професионалния бокс пред Rappler.

През изминалите няколко десетилетия той покори няколко теглови дивизии при профитата и натрупа актив от 62:8:2 с цели 39 нокаута. Голямата му мечта обаче си остава Олимпиадата, а по всичко личи в Париж ще е последната му възможност, за да я осъществи.

На този етап обаче има проблем, който тепърва трябва да решава, защото Азиатските игри имат лимит от 40 години за състезателите по бокс. Именно там е предвидена най-голямата квалификация на континента за Игрите през идното лято.