Начало Бокс Памела Треан по стъпките на Дейзи Ланг

Памела Треан по стъпките на Дейзи Ланг

Памела Треан по стъпките на Дейзи Ланг
0

Наричат я „Тайното бижу на българския бокс“, както и „Момиче за милион швейцарски франка“. С девет победи (5 с нокаут) от 9 мача, Памела Треан тръгва по стъпките на легендарната световна шампионка Дейзи Ланг. Тя се намира на 21-во място в световната ранглиста на сайта boxrec.com в категория „суперпетел“, а сред европейките е на четвъртото място.

Alexeev Boxing Promotions

Историята на Памела Треан започва като в приказка. Родена е в София, но заминава за чужбина през 2014-а. „През последните години в България работех по няколко строителни проекта и изграждах бизнес за продажба на дребно и едро“ , разказва Треан.

Чаровната Памела влиза в месомелачката на ежедневната рутина. Както при много други момичета, напрегнатият график се отразява на нейното здраве.

„По това време получих запушване на дълбока вена (флеботромбоза). Останах в болница с риск за живота в продължение на седем дни. Отне цяла година, за да се възстановя. Тази ситуация беше като събуждане. Трябваше да преразгледам начина на живот. Въпреки това отново не направих правилния избор. Продължих да рискувам. Отне ми още четири години, за да погледна истината в очи. Чак през 2014 г. събрах достатъчно смелост. Започнах да тренирам във фитнес клуб спорта, който харесвам от дълго време – бокс“ , споделя Памела.

Alexeev Boxing Promotions

В началото заниманията изглеждат много тежки за Памела. Тя не е подготвена. Трудно успява да мине дори загрявката. Всяка частичка на нейното тяло вие от болка.
„След излизане от залата лицето ми оставаше пурпурно червено целия ден. Ала на следващия ден бях готова отново да се върна и пак да опитам. Започнах във фитнес клуб, а не в боксов клуб. Моите близки и приятели не ме подкрепиха. Чувала съм безброй пъти, че засрамвам семейството. Как този спорт не е за мен, нито за жените изобщо. Обясняваха, че не трябва да бъда егоист. В добавка следваха определения като грозна и глупава. Бях доста разочарована от отношението. Реших да продължа и да направя нещо за себе си. Нещо, което харесвам“ , добавя още надеждата ни.

Alexeev Boxing Promotions

Треан пристига в Швейцария през лятото на 2014-а година. Първото нещо, което прави е да си намери клуб. До ден днешен тя не е сменила своя отбор.
„Директно обяви, че съм добра в бокса, тренирам от почти година и искам да се състезавам. Треньорът не беше убеден, нито който и да било друг. До съвсем скоро никой не вярваше, че мога да постигна настоящите успехи “ , допълва Памела.
Боксът помага на българката да се справи в един от най-трудните периоди в своя живот. Когато пристига в Швейцария, не говори езика. Никога преди това не е живяла в чужбина. Нейните възприятия били коренно различни от обстановката в алпийската страна.
„Преобразувах живота си, за да бъда независима. При това на място, където успехът се постига трудно. Сега съм професионален боксьор с 9 победи и без загуба. Имам невероятната възможност да преследвам титли и да получа признание. За мен боксът се превърна в професия“ , заявява уверено Треан.
Памела прави всичко възможно, за да насърчи младите момичета. Дава им пример как не трябва да се страхуват, а да работят усилено, да мечтаят и да постигат целите.

Alexeev Boxing Promotions

„Тази работа дава повече възможности, отколкото изглежда на пръв поглед. Освен тялото, важни са и умът, и духът на човека. Избрала съм да се концентрирам върху жените и момичетата, защото в днешния свят е много сложно и предизвикателно да бъдеш жена. Има твърде много очаквания. Твърде много натиск. Това е моят начин да се отплатя, защото в най-трудните моменти до мен винаги е имало жена, която ме е подкрепяла. Така намерих целта си. Тя е да помогна на хората да отключат потенциала и да живеят здравословен и щастлив живот. Желанието ми е жените и момичетата да се приемат и да създадат свой собствен свят, а не да се съобразяват с обкръжението“ , завърши талантът ни в професионалния бокс.

Източник: Alexeev Boxing Promotions

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.