Начало Бокс Панталеев: Вече имам няколко оферти за професионална кариера

Панталеев: Вече имам няколко оферти за професионална кариера

Панталеев: Вече имам няколко оферти за професионална кариера
0

Новият носител на купа „Странджа“ Радослав Панталеев вече има предложения да започне с професионалния бокс. Сребърният медалист от последното Световно първенство (кат. до 91 кг) беше избран за най-добър състезател в надпреварата, на която записа 4 победи срещу силни съперници.

Радо признава, че му се е наложило да свали около 10 килограма преди „Странджа“.

„Състезанието беше много тежко. Като първи турнир от година насам бях отпуснал нагоре килограмите. Измъчих се със свалянето“, Радослав Панталеев сподели пред „България Днес“.

„Не бях в най-добрата бойна форма. Точно това ми трябваше – няколко здрави мача, за да вляза в час. Четирите срещи бяха много трудни. Най-лесно премина с французина. Така мислеха треньорите, но той ми пасна на играта.“

Панталеев е трябвало да свали около 10 килограма, за да влезе в категорията си.

„Дълго време без турнир и губиш рутина. В продължение на година бях над 100 кг. Трябваше да играя на 91 кг и да съм в добра форма, за да имам сила да се бия. Свалях преди и след мачовете. Тренировки и сауни. Погладувах яко, обезводних се. Организмът беше свикнал на едно тегло цяла година.“

„Грешката е моя, защото се бях оставил да съм много над категорията. Само аз си знам как си платих.“

Панталеев и останалите боксови национали получиха няколко дни почивка.

Съвсем скоро те започват нов лагер и подготовката за олимпийските квалификации продължава.

„Мисля, че ще взема квота още на квалификацията, но ако не успея, ще имам нова възможност“, добави боксьорът и сподели, че вече мисли за професинална кариера.

„Имам апетит за профи бокса след Олимпийските игри. Няколко са офертите, но засега нищо конкретно не мога да кажа, защото не сме стигнали до разговор“, уточни Панталеев.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.