Начало Бокс Парите отказали Паркър от мач с Хъргович
0

Парите отказали Паркър от мач с Хъргович

Парите отказали Паркър от мач с Хъргович
0

Джоузеф Паркър не се е уплашил от мач с Филип Хъргович. Просто финансовите условия, които битка с хърватина могат да осигурят, не са достатъчно примамливи за осъществяването й.

Това поне твърди мениджърът на бившия световен шампион на WBO в тежка категория Дейвид Хигинс. Според него, новозеландецът трябва да направи реванш с Анди Руис, като това ще доведе до много по-сериозни приходи. Освен това, такъв двубой ще помогне на Паркър да се изкачи още в световната ранглиста.

Джоузеф трябва да развива кариерата си, а това означава да е разпознат навсякъде по света. За целта, евентуален реванш с Анди Руис ще бъде страхотна опция за нас. Паркър го победи в много равностоен мач в Нова Зеландия. Ако двубоят бе в САЩ, можеше и да е с обратен резултат“, твърди Хигинс.

Според него, такава битка ще донесе огромни приходи и за двамата боксьори. „Анди е много популярен в САЩ. Той е следван от огромна вълна мексикано-американци. Интересът ще е голям, а не както двубой с Хъргович. Такъв мач няма смисъл за Джоузеф“, твърди още мениджърът на бившия световен шампион.

Паркър надделя по точки над Анди Руис през 2016-а. Три години по-късно обаче американецът бе този, който достигна до 4 световни титли, нокаутирайки Антъни Джошуа за пръв път в кариерата му. Новозеландецът от своя страна мина на по-ниско ниво, като наскоро победи за втори път Дерек Чисора.

Снимка: БТА