Начало Бокс Паркър бил Чисора с контузия
0

Паркър бил Чисора с контузия

Паркър бил Чисора с контузия
0

Бившият световен шампион на WBO в тежка категория – Джоузеф Паркър (29-2) е стигнал до победата над Дерек Чисора (32-11) с контузия в десния лакът. Новозеландецът се наложи по драматичен начин, с 2:1 съдийски гласа над „Делбой” в Манчестър. След срещата британецът обяви, че решението е скандално и моментално поиска реванш, който да се проведе като подгряваща битка на Антъни Джошуа (24-1) – Тайсън Фюри (30-0-1). Сега обаче, този мач може да се отложи във времето.

Оказва се, че Паркър е получил контузия на десния лакът в средата на сблъсъка. 29-годишният Джоузеф и преди имаше проблеми с ръцете, като през декември претърпя интервенции на двата лакътя. По думите на мениджъра му Дейвид Хигинс, изглежда те не са отшумели.

„Джо ми каза, че е получил контузия на лакътя в средата на двубоя. Предстоят прегледи, които да покажат колко сериозна е ситуацията. Той трябва да се погрижи за това. Възможно е и именно заради този проблем да не видяхме нокаут от негова страна в края на двубоя, когато Чисора вече се облягаше на въжетата”, коментира Хигинс пред „Sky Sports”. Той допълни, че ако травмата не е сериозна, то Паркър ще е готов моментално да даде реванш на Чисора и той би могъл да се проведе именно като подгряваща среща на Джошуа – Фюри, които трябва да се срещнат през лятото в Саудитска Арабия.