Начало Бокс Петъчни прогнози: Добър уикенд за Багата и Диаз

Петъчни прогнози: Добър уикенд за Багата и Диаз

Петъчни прогнози: Добър уикенд за Багата и Диаз
0

Предстои ни уикенд пълен с битки без ясен фаворит, но петък е отново тук и е време за нашите прогнози!

Благой Иванов, който ще защитава българската чест на UFC 244, има нелеката задача пред себе си да надиграе Дерик Люис. Багата е в серия от две поредни победи, а ако премине през „Черния звяр“ успехът ще го изстреля високо в ранглистата при най-тежките. Двамата тежки удрячи ще подгряват подглавната и главната битка за вечерта – Гастелъм срещу Тил и Диаз срещу Масвидал. Британският нокаутьор Тил ще бъде посрещнат в средна категория от победителя в The Ultimate Fighter Келвин Гастелъм, а лошите момчета от двата бряга на САЩ, Нейт Диаз и Хорхе Масвидал, ще спорят за първата по рода си титла – „Baddest Motherfucker“.

Във вечерта на събота срещу неделя Саул Алварес ще направи своя дебют в полутежка категория. Той ще „танцува“ на ринга с коравия руснак Сергей Ковальов.

Ето как виждаме ние крайния резултат от всеки един от тези двубои:

Благой Иванов срещу Дерик Люис – победа за Багата чрез събмишън; коеф. ~ 4.00

Българският лъв има издръжливостта и бойния дух, за да удържи първоначалните силни атаки на „Черния звяр“. Той показа, че играта му в стойка се е подобрила значително след присъединяването му към American Kickboxing Academy, но в този двубой той трябва да търси повече борцови размени и опити за събмишъни, тъй като американецът не се слави като добър граплър. Благой притежава и отлична гилотина, когато притисне опонента му към клетката.

Нейт Диаз в една от най-доминантните му позиции

Нейт Диаз срещу Хорхе Масвидал – победа за Нейт Диаз чрез събмишън; коеф. ~5.00

Най-трудният мач за прогнозиране за вечерта. Масвидал е в сериозен подем след два брутални нокаута, но по-малкият Диаз показа, че не е забравил тази игра срещу Антъни Петис съвсем наскоро. Боецът от Стоктън е изключително труден за приключване (губил е двубой с КО само веднъж) и има тенденцията да печели последните рундове благодарение на отличното си кардио. Тази битка ще бъде в 5 рунда и по един или друг начин двубоят ще стигне до земята, а умората и разликата в уменията по бразилското джу-джицу между двамата ще се окаже решаваща.

Келвин Гастелъм срещу Дарън Тил – победа за Келвин Гастелъм със съдийско решение; коеф ~ 3.75

Тил е в серия от две поредни загуби и мнозина експерти не одобриха избора му за опонент при дебют в средна категория. Гастелъм демонстрира в последната си битка с Адесаня, че притежава отлични боксови умения и атаки от нестандартни ъгли. Американецът е бивш шампион по борба и при нужда ще пренесе боя на земя без особени затруднения. Той ще има техническо и физическо преимущество на земя.

Снимка: БТА

А за любителите на по-сигурните възможности, ако изобщо можем да говорим за сигурни неща в прогнозите, предлагаме:

Победа за Канело срещу Ковальов със съдийско решение за 1,95

Аргументите са ясни – мачът е в Лас Вегас, където е по-вероятно астероид да удари Луната, отколкото да дадат успех с решение за руснака. Ако се стигне до 12 рунда, ясно е. В комбинация с победа на Кейти Тейлър по точки над Кристина Линардату за 1,50.

Към графата „сигурни“ следва да добавим eдиница на Шейн Бургос срещу Макван Амиркани – 1,40, и Кевин Лий – Грегор Гилеспи общо рунда в мача над 1,5 за скромната ставка 1,30.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".