Начало Бокс Дейна Уайт: Канело – Ковальов не може да се мери с UFC 244

Дейна Уайт: Канело – Ковальов не може да се мери с UFC 244

Дейна Уайт: Канело – Ковальов не може да се мери с UFC 244
1

Президентът на UFC – Дейна Уайт, изрази недоумението си от факта, че един от най-горещите и коментира боксови сблъсъци за годината ще се проведе в същата вечер, в която е насрочено и едно от най-големите шоута на UFC – 244.

Шампионът на WBO в лека тежка категория Сергей Ковальов (34-3-1) ще защитава пояса си срещу мексиканската суперзвезда Саул Алварес (52-1-2) на 2-ри ноември в Лас Вегас, а за същата вечер е насрочено UFC 244, което ще е оглавено от мегасблъсъка Нейт Диаз (20-11) и Хорхе Масвидал (34-13).

Освен главното събитие за вечерта, привържениците на смесените бойни изкуства ще могат да се насладят на още няколко изключително интересни сблъсъка: Благой Иванов – Дерек Люис, Келвин Гастелъм – Дарън Тил, Джони Уокър – Кори Андерсън.

Решението на DAZN и Golden Boy Promotions може и да се окаже печелившо, ако подгрващите срещи на Канело – Ковальов се окажат интересни. Засега единствената сигурна е тази между 21-годишния Райън Гарсия и Ромеро Дуно.

„Когато започнахме да обсъждаме датата за UFC 244 решихме да се спрем на 2-ри ноември, събота. Седмица по-късно разбирам, че DAZN и Оскар де ла Оя също обмислят да правят галавечер тогава“, заяви Дейна Уайт.

„Лично моето мнение е, че трябва да са луди, за да правят шоу същата вечер, но каквото такова.

Ако му измислят правилно време и го позиционират добре, може да им се получи. Вижте миналата седмица, когато Тайсън Фюри и Ото Валин се биха след нас. Така че от тях зависи. Но ако искат да се конкурираме, то трябва да са тотално изветрели“, сподели големия човек на UFC.