Начало ММА Нейт Диаз няма да се бие на UFC 244

Нейт Диаз няма да се бие на UFC 244

Нейт Диаз няма да се бие на UFC 244
1

Диаз и Хорхе Масвидал трябваше да излезнат един срещу друг за титлата „най-лошо копеле“.

Събитието UFC 244 остана без главна битка, след като Нейт Диаз обяви, че се оттегля поради факта, че е бил уведомен от Американската антидопингова агенция, че се е провалил на допинг тест.

„Няма да мога да се бия в Ню Йорк следващия месец, защото ми казаха, че съм се провалил на допинг тест, като най-вероятно е заради замърсени добавки. Аз наричам това фалшиво… Това е мамене. Аз съм най-истинското лошо копеле в играта “ , написа Диаз в профила си в Twitter.

Хорхе Масвидал  веднага излезе с коментар за случилото се в социалните мрежи.

„Нейт Диаз, ти не си най-лошото копеле в ММА, аз съм. От друга страна, ти си едно от най-чистите копелета в играта. Знам, че името ти е чисто и нямам нужда от USADA, за да го разбера. Ще се видим на 2-ри ноември“ , написа Масвидал в профила си в Twitter.

До събитието остават 8 дни като не е ясно какво ще се случи. Въпреки това от UFC имат резервен вариант. Те са платили на Леон Едуардс да проведе тренировъчен лагер и той ще се включи като смяна, на мястото на Диаз.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".