Начало ММА Фенове тормозят доктора на UFC 244
0

Фенове тормозят доктора на UFC 244

Фенове тормозят доктора на UFC 244
0

Докторът, който спря основното събитие на UFC 244 и по този начин даде победата на Хорхе Масвидал над Нейт Диаз с технически нокаут, е обект на заплахи от страна на феновете.

Д-р Нитин К. Сети, невролог от Ню Йорк, се оплака, че е атакуван онлайн заради решението си, а един човек дори се е обадил в офиса му, за да му отправи лично заканите си. За да се предпази, Д-р Сети вече се е обърнал към полицията за закрила.

„Аз съм доста добър невролог и доста добър доктор, да ме наричат ши*ан боклук онлайн и да ми звънят в офиса и да крещят по телефона, да ме заплашват… страхувам се за здравето и сигурността си. Някой ще пострада, и този път най-вероятно това ще съм аз. Хората не осъзнават какво вършат като отправят словесни обиди“, каза докторът пред mmafighting.com.

Снимка: БТА

Сети беше назначен от Нюйоркската атлетическа комисия да съблюдава двубоя за титлата „Най-лошо копеле“, като не за пръв път услугите му се използват в клетката. Между третия и четвъртия рунд д-р Сети посъветва съдията Дан Миральота да спре двубоя, което даде победата на Масвидал с технически нокаут в третия рунд, след като Диаз получи огромна аркада над дясното си око и една по-малка под него.

Сети отказа да коментира медицинските подбуди за решението си, заявявайки, че да коментира здравето на пациент би било неетично както професионално, така и лично.

„Взех обосновано решение на базата на преценката си за боеца. Не само аркадата, но цялостното му състояние и как двубоят се развиваше. Щом почувствах, че не мога да гарантирам здравето му и безопасното продължаване на двубоя, трябваше да взема тежкото решение. В момента, в който загубя обективната си преценка и започна да се притеснявам за това какво ще кажат от UFC, или феновете, или медиите,  тогава ще спира да бъда лекар край ринга и да си върша работата“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.