Начало Бокс Петър Белберов се би мъжки, но остана със сребърен медал

Петър Белберов се би мъжки, но остана със сребърен медал

Петър Белберов се би мъжки, но остана със сребърен медал
0

Петър Белберов остана със сребро на финала на Европейското първенство за държави-членки на Европейския съюз. Българинът загуби финален двубой на турнира от Едуард Кларк от Англия.

Първия рунд на двубоя премина в опознаване на противника от страна на боксьора ни. Белберов успя да открие правилната дистанция за него и нанесе няколко силни десни крошета. В Рунд 2 тежкият удряч от София започна много по-агресивно и търсеше бой от близка дистанция. По-тежкият и висок англичанин удържаше атаките на българина и умело контрираше с десни ъперкъти и крошета.

Белберов се втурна в хаотични и ожесточени атаки в третия рунд, но Едуард Кларк успяваше да контрира успешно, дори и притиснат до въжетата. Сърцатата игра на боксьора ни не беше достатъчна, за да спечели съдийското решение и така Белберов остана изпусна златния медал от  Европейското първенство за държави-членки на Европейския съюз.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".