Начало ММА От затвора до победител на UFC Argentina – историята на Иан Хайниш
0

От затвора до победител на UFC Argentina – историята на Иан Хайниш

От затвора до победител на UFC Argentina – историята на Иан Хайниш
0

Само един двубой от основната файт-карта на UFC Fight Night 140: Argentina се изигра докрай. Това бе победата с единодушно съдийско решение на Иан Хайниш над Сезар „Мутанта“ Ферейра. Победата не беше нито красива, нито доминантна, но изглеждаше като 15-минутна метафора за живота на Хайниш – на няколко пъти боецът изглеждаше сякаш се дави в дълбоки води, но успяваше да се измъкне с неуморими опити да докопа крак или ръка на опонента си.

Боецът публикува историята на живота си преди двубоя с „Мутанта“ в Player’s Tribune . Хайниш разказва за годините си преди спортната си кариера – минало, с което не се гордее, но се радва че е жив след него. Хайниш е бил младо момче от Денвър, което продава екстази, но избягва в Европа, за да избегне влизане в затвора. Младокът продължава с тази „професия“ и редовно пътува от Испания до Колумбия като „муле“, преди да бъде хванат и пратен в затвор на Канарските острови. Там боецът преоткрива себе си и се учи да цени малките неща в живота.

След две години той е арестуван отново на летище Дж. Ф. Кенеди, когато се опитва да се върне в САЩ. Присъдата му е съкратена и той използва времето си в пробация, за да направи нещо полезно за духа и тялото си. Хайниш открива смесените бойни изкуства. Само след година той се състезава в професионалния ММА, а след още няколко печели и битки в UFC.

Историята на Хайниш звучи като сюжет на Холивудски филм и със сигурност е история, която може да ни научи за силата на промяната – Хайниш може и да е бил на дъното, но вече не е. Беше по гръб, на път да бъде отказан и пребит от Ферейра, но в средата на втория рунд изпрати „Мутанта“ на земята. Това беше повратната точка в двубоя. Боецът търсеше приключването на битката, но не успя да стигне до нокаут или отказване. Въпреки това, спечели третия рунд и си гарантира победата на UFC Fight Night 140: Argentina.

Източник: MMAjunkie.com

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".