Начало Бокс Петър Лесов: Пет дни бях на лекарства, Станимира искаше да спре с бокса
0

Петър Лесов: Пет дни бях на лекарства, Станимира искаше да спре с бокса

Петър Лесов: Пет дни бях на лекарства, Станимира искаше да спре с бокса
0

Националният ни треньор по бокс Петър Лесов е бил 5 дни на лекарства в Индия по време на отминалото световно за жени заради високо кръвно.  Вдигнал го е след отпадането на звездата ни Станимира Петрова на осминафинала до 57 кг. Това разкри пред „Меридиан Мач“ самият олимпийски шампион от Москва’80.

Както е известно, световната шампионка от 2014-а, която има и две европейски титли, падна с 2:3 съдийски гласа от представителката на домакините Соня Чахал.

След боя се разрази скандал, след който първо от Мондиала бе отстранен Лесов, а след това отнеха акредитацията за форума и на Петрова.

„Това, което се случи бе, че се изправих пред съдиите и ги попитах: „Това ли искахте да стане?“. Да, хвърлих пластмасова бутилка с вода, но това стана на път за съблекалнята. Не съм целил никого, нямам представа и кой ме е видял тогава. Като се прибрах в съблекалнята, при мен дойде супервайзерът на световното, който ми каза „Ще трябва да ти отнемем акредитацията“. Направо му я дадох с думите „Ето ви я, не ми трябва“. Просто не бях на себе си от яд. Такава сеч чак не очаквах. Ощетиха ни явно. Не знаех къде се намирам после – до края на престоя ни в Делхи бях на лекарства заради кръвното. Станимира пък искаше на мига да се откаже от бокса. Поне засега успях да я разубедя – та тя е само на 27 години, животът на ринга е пред нея“, обясни Лесов пред „Меридиан Мач“.

Както е известно, България все пак се върна с медал от Индия. Стойка Петрова взе второ сребро от световно в кариерата си, след като отстъпи във финала до 54 кг пред Ю Тин Лин (Тайван).