Начало Бокс Победа праща Джейк Пол в Топ 40 на WBC
0

Победа праща Джейк Пол в Топ 40 на WBC

Победа праща Джейк Пол в Топ 40 на WBC
0

Джейк Пол ще стане част от ранглистата на Световния Боксов Съвет. Това ще се случи, ако влогърът победи Хасим Рахман-младши на 6 август. Двамата ще боксират в „Медисън Скуеър Гардън“, като това е първият реален професионален мач на Пол. Въпреки че той има 5 победи на ринга, ютубърът така и не е срещал боксьор до момента. Срещу него обаче ще застане съперник, който има 12 победи и само едно поражение в професионалната си кариера.

По този повод шефът на WBC Маурисио Сюлейман шокира света, обявявайки, че при победа на Пол, той моментално ще стане част от Топ 40 на ранглистата. Тепърва ще стане ясно дали това ще се случи в лека тежка или в полутежка категория, където боксира и Тервел Пулев.

За сравнение, българинът, който има актив от 16 победи и 1 поражение на сметката си, се намира на 26-та позиция в тази ранглиста. А Джейк, за когото това ще бъде реално първи професионален боксов мач, ще бъде допуснат до Топ 40 със само един успех!

Решението предизвика множество реакции, което е напълно логично. В основата си, те са негативни. В тази посока се изказа и журналистът от Лас Вегас Алън Доусън. „Тези ранглисти правят боксьорите да приличат на клоуни“, категоричен е той.

Тервел Пулев има само една загуба от 17 мача до момента на профи ринга, но ще бъде нареден близо до Джейк Пол, ако американецът бие Рахман на 6 август
тагове: