Начало Бокс Победителят от Руис-Джошуа среща Кубрат Пулев до края на май 2020

Победителят от Руис-Джошуа среща Кубрат Пулев до края на май 2020

Победителят от Руис-Джошуа среща Кубрат Пулев до края на май 2020
0

Победителят от реванша между световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Анди Руис и Антъни Джошуа ще трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев в ясен срок, съобщава „ESPN“, като се позовава на решение на Международната боксова федерация (IBF). Пулев е официален претендент на IBF. Боксовият сблъсък трябва да се проведе най-късно до 31 май 2020 г.

Федерацията е приела искането на Руис да бъде направено изключение и той да защитава пояса си в реванша срещу Джошуа на 7 декември в Саудитска Арабия. Ако това не беше станало, шампионът рискуваше да изгуби титлата си от IBF.

Членовете на ръководството на организацията са провели конферентен разговор в понеделник и са обсъдили вариантите. Те се съобразили с желанието на Руис, но поставили условие победителят в мача с Джошуа в писмен вид да приеме участие в мач с претендента за пояса на IBF. От щаба на Пулев обявиха пред „ESPN“, че ще обжалват решението.

„Искаме условията да са ясни“, каза Джон Вирт от „Епик спортс“, която заедно с „Топ ранк“ представлява българския боксьор.

Притесненията му са свързани с това, че няма гаранции, че победителят от мача между Руис и Джошуа ще се изправи директно срещу Пулев, без да има други мачове преди това, както и че бъдещият шампион може да поиска ново изключение. Вирт добави, че има много неизвестни.

Припомняме, че Кубрат Пулев вече имаше насрочен мач с Джошуа. Той трябваше да се състои преди близо две години. Тогава двубоят пропадна заради контузия на българския боксьор.

Източник: „Дневник“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.