Начало Бокс Почина една от иконите във филмовата поредица „Роки“

Почина една от иконите във филмовата поредица „Роки“

Почина една от иконите във филмовата поредица „Роки“
0

Киното и спортът изгубиха една от своите най-ярки фигури, след като Карл Уедърс издъхна само три седмици след 76-годишния си рожден ден. Новината за кончината бе потвърдена от семейството му в публичното пространство.

Уедърс се превърна в един от първите професионални атлети, които стартират успешна холивудска кариера. В началото той е състезател по американски футбол, а след това започва да играе в малки роли за серийни филми и нискобюджетни пълнометражни продукции. Големият си пробив прави през 1976 г., когато се превъплъщава в ролята на Аполо Крийд – световният шампион по бокс в най-емблематичния филм за бойни спортове в историята – „Роки“, където си партнира със Силвестър Сталоун.

11 години по-късно го виждаме и в култовото заглавие „Хищникът“ заедно с Арнолд Шварценегер, а по-младите почитатели на филмовото изкуство го свързват с ролята на Джеф Карга от поредицата „Мандалорецът“ от света на „Междузвездни войни“ с Педро Паскал.

Карл Уедърс винаги ще бъде помнен с неповторимата си харизма на малкия и големия екран, благодарение на страхотната си физика и иконични роли.