Начало Бокс Поглед в миналото: Пет години от поражението на Кубрат Пулев

Поглед в миналото: Пет години от поражението на Кубрат Пулев

Поглед в миналото: Пет години от поражението на Кубрат Пулев
0

Сякаш беше вчера. Цялата страна се обедини. Малки и големи, хора, които дори не гледаха бокс. През есента на 2014 година Кубрат Пулев стигна до мач за световната титла в тежка категория. Заговори се за България.

Кобрата създаде вълна от емоции у нас. Трескаво започваха да се изказват ту запознати, ту не чак толкова.

Пред националния стадион „Васил Левски“ беше поставен камион, на който хората пишеха посланията си към своя сънародник. Той щеше да оспорва превъзходството на Владимир Кличко. Наречен „д-р Стоманен чук“.

Немалко българи си купиха билети и заминаха да гледат на живо срещата в Мюнхен.

Самият мач не протече както ни се искаше на всички. Кличко прати на пода Пулев още след минута и 11 секунда, а афектиран нашенецът му се изплези. Това въобще не трогна „Доктора“, който побърза да отбележи нов нокдаун.

В рунд №3 Кобрата демонстрира желязна брадичка, след като изяде едно от най-здравите десни крошета, които Кличко е пускал в кариерата си. В следващите минути българинът дори успя да наниже няколко много добри попадения, но логичното се случи в петата част, когато украинецът го нокаутира. Софиянецът така и не беше успял да се възстанови от първия нокдаун в сблъсъка.

След края на битката той изрече добилата митичност реплика:

„Продължаваме напред!“

Това е единствената загуба на Кубрат Пулев при професионалистите от 29 мача.
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.