Начало Бокс Поглед в миналото: Победата на Серафим Тодоров над Мейуедър

Поглед в миналото: Победата на Серафим Тодоров над Мейуедър

Поглед в миналото: Победата на Серафим Тодоров над Мейуедър
0

Годината е 1996.

Атланта, Съединените Американски Щати.

Полуфинал на Олимпийските игри. Домакините са горди с набиращия бързо популярност – Флойд Мейуедър. Противникът му е от далечна България, навярно мнозина по трибуните дори не знаят къде се намира на картата.

В червения ъгъл е застанал 27-годишен мустакат мъж, който след няколко дни ще окичи сребърен медал на врата си. Серафим Тодоров.

След години ще бъде по-известен като „Последният човек, победил легендата Флойд Мейуедър“!

Пълен запис от мача:

Сарафа навярно с усмивка си спомня за това време. 

До реванш между двамата обаче едва ли някога ще се стигне. Мейуедър взима по няколко милиона само да се усмихне до ринга.

Записа 50 победи в професионалния бокс. Нито веднъж не загуби… освен при аматьорите, на Олимпийските игри, на собствена територия.

От българин!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.