Начало Бокс Политиката скарала Кличко и Валуев (ВИДЕО)

Политиката скарала Кличко и Валуев (ВИДЕО)

Политиката скарала Кличко и Валуев (ВИДЕО)
0

Бившите световни шампиони по бокс в тежката категория Николай Валуев и Виталий Кличко не си говорят от няколко години. Не спортна, а политическа тема се крие зад разрива в отношенията на руснака и украинеца. Към днешна дата Валуев е депутат от руската партия „Държавна дума“, а по-големият от братята Кличко е кмет на Киев.

„Много рядко общуваме, особено след 2014-та. Говорим предимно за спорт, но като цяло ще кажа – наистина не ми харесва това, което се случваше в Украйна. Все още съм на това мнение. Това беше и причината за тоталното прекратяване на комуникацията помежду ни“, казва Валуев в интервю за „Sport Express“.

Макар и политиката да ги дели, Валуев е категоричен, че имат нещо общо помежду им с Кличко.

„Убеден съм, че ако се срещнем, със сигурност ще намерим много теми на разговор. Защото независимо къде ни отвежда съдбата, светът на спорта така или иначе обединява хората“, добавя 213-сантиметровият гигант.

Снимки: БГНЕС/EPA

Припормняме, че през 2010 година се провали очакван с огромен интерес сблъсък между двамата. Николай Валуев посочва, че не се е съгласил на подобна срещата на ринга, защото не е бил доволен от предложението на украинския тим. Оттам тогава отвърнаха, че Валуев е „страхливец“ и обявиха, че са му предложили 2,5 милиона щатски долара.

В крайна сметка Виталий Кличко се изправи срещу поляка Албърт Сосновски и го нокаутира в 10-ия рунд.