Начало Бокс Пореден професионален боксьор ще съди Дон Кинг

Пореден професионален боксьор ще съди Дон Кинг

Пореден професионален боксьор ще съди Дон Кинг
0

Американският спортен журналист Дан Рафел съобщава, че професионалният боксьор в тежка категория Даниел Дюбоа е подал съдебен иск срещу компанията „Don King Promotions“ и нейният президент Дон Кинг. Британецът обвиява Кинг, че не му е платил за битката му през месец юни, когато Дюбоа нокаутира Тревър Браян в сблъсък за титлата на Световната боксова асоциация (WBA).

Рафаел съобщава, че Кинг е спечелил наддаването за организирането на двубоя срещу сумата от 3,1 милиона долара и е обещал разпределение 55/45% от печалбите между компанията и боксьорите. Журналистът добавя, че въпреки тов Дюбоа все ощене е видял нито долар от парите.

Дон Кинг, който е известен с подобни скандали в миналото с великия Майк Тайсън, в момента е в съдебен спор с друг боксьор от тежка категория – Махмуд Чар. Боецът обвинява Кинг в заговор с WBA срещу него с цел спирането му от двубой с Браян в щатите.

Дюбоа има баланс от 18 победи и само 1 загуба на професионалния ринг. Той е спечелил цели 17 срещи преди финалния гонг. Единствената му загуба е от сънародника му Джо Джойс с нокаут в 10-я рунд на гала, провела се в Уестминстър, Великобритания на 28 ноември 2020 година.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".