Начало ММА Лукас „Хълк“ Барбоса с първи ММА двубой от 10 години насам
0

Лукас „Хълк“ Барбоса с първи ММА двубой от 10 години насам

Лукас „Хълк“ Барбоса с първи ММА двубой от 10 години насам
0

Шесткратният световен шампион по бразилско джу джицу Лукас „Хълк“ Барбоса ще направи завръщането си в професионалния ММА на 5-и август в Ню Йорк Сити. Той ще се изправи срещу Елмар Умаров на събитието PFL 7. Това ще бъде първи ММА двубой от десет години насам за състезателя на „Atos BJJ“.

Битката ще бъде квалификация за бойците. При победа един от тях ще може да се включи в следващия сезон на „Professional Fighting League“. Шампионът в регулярните турнири на PFL прибира наградата от един милион щатски долара.

Освен с шест титли при черните колани на световни първенства на Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF), Барбоса може да се похвали и с бронзов медал от последния мундиал на най-престижния граплинг турнир в света „Abu Dhabi Combat Club“. В последните си граплинг срещи той надделява над имена като Жилберт „Дуриньо“ Бърнс, Роберто Хименес и Джанкарло Бодони.

Към момента „Хълк“ има две победи в три професионални ММА срещи.

Умаров има четири победи в пет професионални срещи. Също както Барбоса, Умаров ще дебютира в PFL.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".