Начало Граплинг и BJJ Дуриньо се изправя срещу Хълк на BJJ Stars 7

Дуриньо се изправя срещу Хълк на BJJ Stars 7

Дуриньо се изправя срещу Хълк на BJJ Stars 7
0

Бившият претендент за титлата на UFC в „полусредна“ категория Джилберт „Дуриньо“ Бърнс ще се изправи срещу Лукас „Хълк“ Барбоса в двубой по правилата на бразилското джу джицу. Двамата ще премерят сили на събитието „BJJ Stars 7“, което ще се проведе на 6-и ноември в Сао Паоло, Бразилия.

Двамата ще оглавт бойната карта в двубой без кимона. В събитието ще участват и други доказали се имена в света на бразилското джу джицу и събмишън граплинг – Лео Виейра, Аугусто Мендес, Бруно Фразато, Гутемберг Перейра и други.

Първоначално плануваният съперник за Бърнс, бившия шампион на UFC в „лека“ категория Бенсън Хендерсън, се разболя от COVID-19 и това доведе до замяната му с Лукас Барбоса.

Барбоса е четирикратен шампион на IBJJF без кимоно и медалист от последното издание на ADCC през 2019. Дуриньо може да се похали с две титли от мундиали на IBJJF без кимоно и една с кимоно. През 2015-а той достига до бронзов медал от световно първенство на веригата ADCC.

Схватките от „BJJ Stars 7“ ще се излъчват на живо по платформата FloGrappling.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".