Начало ММА Топ боец предложи да замени Джакаре на UFC 249
0

Топ боец предложи да замени Джакаре на UFC 249

Топ боец предложи да замени Джакаре на UFC 249
0

Един от топ бойците в полусредна категория, Джилбърт Бърнс, предложи да се състезава в по-високата теглова дивизия и да замести Роналдо „Джакаре“ Соуса на UFC 249.

„Джакаре“ даде положителен тест за коронавирус и битката му с Урая Хол в средна категория бе отложена. От UFC не са обявили, че търсят заместник, но ето че Бърнс изявява желание да премери сили с Хол.

„84 килограма още утре? Мога да го направя, защо не? Вече съм тук в Джаксънвил. UFC, познавам един човек…“, написа майсторът на бразилското джу джицу в Twitter.

Според информация на бразилската медия „Combate“, Бърнс има уговорен двубой с Тайрън Уудли на 23-ти май, но от UFC това не е потвърдено. Бърнс, който е познат и с прякора „Дуриньо“, е в серия от пет поредни победи. През март той нокаутира Деймиан Майа в първия рунд и след тази победа активно търси битки с топ опоненти.

Интересен факт е, че „Дурньо“ и носителят на пояса в тази дивизия, Камару Усман, са съотборници и тренират заедно в американския ММА отбор „Hard Knocks 365“ , но и двамата не са потвърждавали или отричали, че биха премерили сили в шампионски двубой.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".