Начало ММА Нгану дори не знаел кой е Розенструйк преди UFC 249
0

Нгану дори не знаел кой е Розенструйк преди UFC 249

Нгану дори не знаел кой е Розенструйк преди UFC 249
0

Боецът в тежка категория на UFC Франсис Нгану признава, че дори не знаел кой е Жаирзиньо Розенструйк, когато приел битката с него. Това сподели самият той пред ufc.com.

Двамата нокаутьори трябваше да се изправят един срещу друг още през началото на 2020-та в Колъмбъс, Охайо, но битката им бе отложена за UFC 249 заради коронавирус пандемията. Сега двамата тежки удрячи ще кръстосат ръкавици със сигурност в подгряващите двубои този уикенд, независимо от това дали се познават.

„Разбрах, че някой ме е предизвиквал и си мислех, че ще е боец, когото познавам, но това беше нов човек. Поразрових се в Интернет и единственото, което разбрах е, че Жаирзиньо наистина ме е предизвикал. Той е първият, който прави това и сигурно го е направил, за да повдигне статуса си на боец. Мисля, че това няма да е добра идея за него, но трябва да го приема на сериозно“, заяви бившият претендент за пояса при най-тежките.

Жаирзиньо е непобеден в професионалния ММА и има четири поредни победи с нокаут в UFC. В последната си битка нокаутира Алистър Овърийм в заключителните секунди на двубоя. Според Нгану, това е било нищо повече от късмет.

„Видях, че оцеля почти пет рунда срещу Овърийм. Имаше много голям късмет, не беше дори близо до това да спечели битката. Не ме впечатли и се чудя как ще успее да избяга от мен и да спечели тази битка“, завърши тежкия удряч от Камерун.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".