Начало ММА Ключовите битки на Нгану и Розенструйк до момента

Ключовите битки на Нгану и Розенструйк до момента

Ключовите битки на Нгану и Розенструйк до момента
0

Франсис Нгану избра да не чака контузения Стипе Миочич и смело прие сблъсъка с Жаирзиньо Розенструйк. „Хищника“ залага позицията си на претендент за титлата в тежка категория, но той не е от този тип бойци, които биха стояли да чакат.

Двамата тежки нокаутьори влизат очи в очи в клетката неделя сутрин (българско време) на UFC 249.

В тази среща всичко може да се реши с един удар, колкото и клиширано да звучи. И най-вероятно точно това ще се случи. Защо ли?

Нгану е с 14 победи и 3 загуби в професионалния ММА. Двете му тежки поражения дойдоха на UFC 220 – Миочич и UFC 226 – Дерек Люис. В последната година обаче подобри значително кардиото си, а и ударната сила (да, оказа се, че е възможно). Нокаутира последните си трима съперници още в първия рунд – Жуниор Дос Сантос, Кейн Веласкес и Къртис Блейдс. Други значими победи в кариерата му са тези над Алистар Овърийм и Андрей Арловски.

Розенструйк е с впечатляваща статистика от 10-0 до момента. 

И той се справи с Овърийм и Арловски, а взе скалпа и на Жуниор Албини, и Алън Краудър. Несъмнено мачът с Нгану е най-големият в кариерата му до момента. По особено впечатляващ начин завърши последната си битка, буквално отлепяйки устната на Алистар.

Букмейкърите сериозно фаворизират Франсис, но Розенструйк е способен да поднесе сериозна изненада тази неделя.

Мачът ще се играе в стойка, а двамата са способни както да нанесат много поражения на съперника, така и носят на бой.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.