Начало ММА Наказателна акция на Дуриньо срещу Майа

Наказателна акция на Дуриньо срещу Майа

Наказателна акция на Дуриньо срещу Майа
0

Джилбърт Бърнс-Дуриньо имаше нужда от 2 минути и 34 секунди да приключи легендата Деймиан Майа. Битката в полусредна категория беше подглавното събитие на бойната галавечер UFC Figh Night 170 в Бразилия.

Шоуто се проведе без публика заради опасността от коронавируса.

Майа направи успешен тейкдаун срещу 33-годишния си сънародник и набързо взе гърба му. Бърнс демонстрира феноменална защита в партер и успя да върне боя в стойка, което се оказа ключово за крайния изход.

Черният колан по бразилско джу-джицу „Дуриньо“ заби смразяващо ляво кроше. Попадението отекна в опразнената зала и изпрати Майа на пода. Ветеранът видимо зае позиция, от която да минимализира щетите. Все пак ударите на съперника му бяха изпращани с изключителна сила и точност, което накара съдията да сложи край на опасната за здравето на Майа ситуация.

Така състезателят на „Hard Knocks 365“ взе най-големия скалп в кариерата си и не позволи на Деймиан да изравни рекорда на Доналд Серони от 23 победи в UFC.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.