Начало Бокс Последният кошмар на Тайсън: Победих друг човек
0

Последният кошмар на Тайсън: Победих друг човек

Последният кошмар на Тайсън: Победих друг човек
0

Кевин Макбрайд може да се похвали с прилична кариера в тежка категория на професионалния бокс, но безспорно връх в нея е победата над Майк Тайсън през 2005 г.

За 19 години на ринга, ирландецът записа 35 победи, 10 загуби и 1 равенство, но завинаги ще остане в историята като боксьорът, сложил край на епохата „Тайсън“. На 11 юни 2005 г. Макбрайд печели с нокаут в 6-я рунд срещу „Динозавъра“ във Вашингтон, но дори и на него още тогава му е ясно, че нещо не е наред.

15 години по-късно, покрай шумотевицата около завръщането на „Железния Майк“ на ринга, Макбрайд се върна към паметната вечер.

„Танцувам в транс на ринга и, в същото време, осъзнавам, че това не е Тайсън в най-силните си години. Но се бих с човека онази вечер и спечелих. До ден-днешен си спомням колко силно ме удари в 6-я рунд, след това сякаш леприкони биеха барабани в главата ми. Инстинктивно си помислих: „Само това ли можеш? Сега я загази!“. И тогава той опита да направи разни неща. Първо ми хвана лявата ръка и я задържа, опита се да я счупи. Опита и да ми отхапе зърното. Слава Богу, че беше с гума в устата – иначе щях да съм ирландец с едно зърно“, припомни си Макбрайд пред „Мейл“.

След победата над „Динозавъра“, ирландецът се бие още общо 8 пъти, като печели едва 2 двубоя преди през 2011 г. да се „пенсионира“ след поражение от Мариуш Вах.