Начало Бокс Поветкин обмисля завръщане в бокса

Поветкин обмисля завръщане в бокса

Поветкин обмисля завръщане в бокса
0

Александър Поветкин, който е бивш световен шампион в тежка категория в професионалния бокс, все още не е изключил възможността да се завърне на професионалния боксов ринг.

Припомняме, че Поветкин приключи професионалната си кариера с пресконференция, дадена в средата на юни месец 2021 година заедно с неговия мениджър – Андрей Рябински.

„Трудно е да се каже нещо за завръщането ми на ринга. Все още не знам. Въпреки че не обявявам окончателния край на кариерата си. Ще разгледам нещата. Всичко се случва в живота. Може би ще се бия отново. Бих искал да бъда честен. Ако здравето ми позволява, тогава може би ще се бия отново. Защо не“, заяви 42-годишният руснак пред „РИА Новости“.

Преди да се откаже от бокса руският боксьор беше нокаутиран в четвъртия рунд от Дилиън Уайт на гала, провела се в Гибралтар на 27 март 2021 година. В първия сблъсък между „Руския Витяз“ и „Крадеца на трупове“, до успех с нокаут стигна Поветкин. Двубоят се състоя на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия, точно след двубоя с Хънтър.

На професионалния ринг руският боксьор проведе 40 двубоя, отбеляза 36 победи (25 предсрочно), претърпя три поражения и една битка завърши наравно.

На аматьорския ринг Поветкин два пъти стана европейски шампион (2002, 2004), световен шампион (2003) и спечели злато на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. Той започна да се състезава на професионалния боксов ринг през 2005 г. и беше редовен световен шампион на WBA от 2011-2013 г., а 2020 година стана временен световен шампион на WBC, но загуби тази титла от Дилиън Уайт в реванша.

Наскоро Александър Поветкин беше поканен да открие спортната зала на школата за олимпийски резерв по бокс на Русия в Забайкалски край.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".