Начало Бокс Поветкин обмисля завръщане в бокса

Поветкин обмисля завръщане в бокса

Поветкин обмисля завръщане в бокса
0

Александър Поветкин, който е бивш световен шампион в тежка категория в професионалния бокс, все още не е изключил възможността да се завърне на професионалния боксов ринг.

Припомняме, че Поветкин приключи професионалната си кариера с пресконференция, дадена в средата на юни месец 2021 година заедно с неговия мениджър – Андрей Рябински.

„Трудно е да се каже нещо за завръщането ми на ринга. Все още не знам. Въпреки че не обявявам окончателния край на кариерата си. Ще разгледам нещата. Всичко се случва в живота. Може би ще се бия отново. Бих искал да бъда честен. Ако здравето ми позволява, тогава може би ще се бия отново. Защо не“, заяви 42-годишният руснак пред „РИА Новости“.

Преди да се откаже от бокса руският боксьор беше нокаутиран в четвъртия рунд от Дилиън Уайт на гала, провела се в Гибралтар на 27 март 2021 година. В първия сблъсък между „Руския Витяз“ и „Крадеца на трупове“, до успех с нокаут стигна Поветкин. Двубоят се състоя на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия, точно след двубоя с Хънтър.

На професионалния ринг руският боксьор проведе 40 двубоя, отбеляза 36 победи (25 предсрочно), претърпя три поражения и една битка завърши наравно.

На аматьорския ринг Поветкин два пъти стана европейски шампион (2002, 2004), световен шампион (2003) и спечели злато на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. Той започна да се състезава на професионалния боксов ринг през 2005 г. и беше редовен световен шампион на WBA от 2011-2013 г., а 2020 година стана временен световен шампион на WBC, но загуби тази титла от Дилиън Уайт в реванша.

Наскоро Александър Поветкин беше поканен да открие спортната зала на школата за олимпийски резерв по бокс на Русия в Забайкалски край.