Начало Бокс Позитивите от отлагането на Фюри – Уайлдър

Позитивите от отлагането на Фюри – Уайлдър

Позитивите от отлагането на Фюри – Уайлдър
0

Несъмнено отлагането на чакания трети сблъсък между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър за октомври не се прие добре от феновете.

Вместо след седмица най-после да видим два от топ бойците в тежка категория в действие – ще трябва да почаме нови три месеца.

Все пак изместването на срещата води и някои позитиви със себе си.

Сега „Краля на циганите“ и „Бронзовия бомбардировач“ ще имат още време да влязат в топ форма за сблъсъка.

Ново 20: Тайсън Фюри даде негативна проба за COVID

Ако приемем, че информацията за коронавируса е вярна – то колкото и слаби симптоми да е имал Фюри биха могли да изиграят лоша шега в сблъсък на такова ниво. Срещу Уайлдър нямаш право на грешно движение или задъхване повече, защото може да си приключен в следващата секунда.

Освен допълнителната подготовка плюс за британеца е, че след три месеца в Лас Вегас ще може да има негови сънародници, които да го подкрепят.

Великобритания и САЩ постепенно отменят всички карантини, което ще позволи на английска агитка да дере гърло в зала „МГМ Гранд“.

Уайлдър с позиция за новата дата

Друг съвсем не маловажен фактор е, че Фюри и Уайлдър ще знаят резултата от другия мач за титла в тежка категория, между Антъни Джошуа и Олександър Усик. При евентуална победа на украинеца ще има реванш, както подобава традицията на Еди Хърн да добавя въпросната клауза.

Ако се стигне до такова стечение на обстоятелствата боксьорите в Лас Вегас ще играят много освободено, защото това означава поне още година до битка с Ей Джей.

Всичко това обаче за сега е само въпрос на сметки. За добро или лошо – сблъсъкът е отложен и ще трябва да почакаме до есента.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.