Начало Бокс Президентът на WBC иска шестима съдии край ринга за Фюри – Усик

Президентът на WBC иска шестима съдии край ринга за Фюри – Усик

Президентът на WBC иска шестима съдии край ринга за Фюри – Усик
0

Точкуването в бокса има нужда от промяна и това е видимо на почти всяка една голяма галавечер по света. Именно подобно притеснение изрази президентът на WBC – Маурицио Сулайман. Той дори предлага броят на арбитрите край ринга да се удвои още за битката между Тайсън Фюри и Олександър Усик, която ще определи следващия безспорен шампион в тежка категория на 18 май в Рияд.

Това, което видяхме в Саудитска Арабия през миналата седмица, беше пример, че точкуването в световен мащаб има проблем. Един съдия даде категорична победа за единия, а втори посочи другия. При подобно противоречие на Фюри – Усик ще последва убийство на бокса“, каза Сулайман пред Boxing Scene

Въпросната среща бе между Рей Варгас и Ник Бол, в която латиноамериканецът запази световната си титла след неединодушно равенство. Масимо Баровекио присъди 114:112 за Варгас, а Джон Баелим даде 110:116 за Бол. Рей Дансеко пък се отказа от вземането на решение и присъди 113:113. Факт е, че мачът бе изключително оспорван, но равенството сякаш огорчи и двата лагера.

Всички погледи скоро ще бъдат насочени към Тайсън Фюри и Олександър Усик. Боксовият свят очаква подобен сблъсък вече повече от 20 години и е крайно време да получи своя безспорен шампион. Надяваме се само, че ще бъде справедлив.