Начало Бокс Професионалният бокс у нас с нова верига (ВИДЕО)

Професионалният бокс у нас с нова верига (ВИДЕО)

Професионалният бокс у нас с нова верига (ВИДЕО)
0

Професионалният бокс у нас направи сериозна крачка напред. Българският Професионален Боксов Съюз създаде нова верига „Professional Boxing Challenge“, чиято цел е да вдигне нивото на този спорт у нас и даде поле за изява на повече състезатели. Веригата е съгласувана с международните организации, в които Българският Професионален Боксов съюз членува и ще бъде под егидата на WBC CISBB.

Тази специална серия от професионални състезания ще бъде под формата на цялостен годишен календар. Краят на календара ще бъде официална професионална гала вечер, на която ще се състезават най-добрите и изявили се участници от проведените професионални серии. Сериите ще бъдат провеждани всеки месец, в последната седмица на месеца, в по-малки спортни зали, с облекчен достъп за зрителите. Изключение при провеждането на професионалните серии ще бъдат месеците юни, юли и август, както и месецът, в който ще се състои официалната професионална гала вечер.

Те ще бъдат организирани по всички най-високи критерии и правила за провеждане на професионален бокс, с лицензирани съдии, рефери и супервайзър на събитието, като боксьорите ще получат отразяване в световната ранглиста. Боксьорите ще имат възможност да се подготвят за всяка следваща серия с оглед яснотата на годишния календар. БПБС легитимира съдиите, реферите, треньорите, боксьорите и мениджерите чрез издаване на лицензи, като също така изпълнява и контролна функция – следи и контролира дейността на мениджерите и промоторите и дава разрешение на боксьорите за участие в страната и чужбина, посредством оторизации.

Първото събитие се проведе на 2-ри февруари в боксовата зала на ЦСКА и премина при огромен зрителски интерес. Програмата съдържаше 12 боксови срещи, от които една женска. Боксьорите показаха отлична подготовка и добро техническо ниво на представяне. Като гости на вечерта на ринга се качиха носителят на пояса Шампион на България – Йосиф Панов, който има положителен запис от 13 победи и 3 загуби и многообещаващият боксьор Борислав Иванов, който предизвика конкурента си в категория до 72,5 кг. Бoрислав Занков.

Българския професионален боксов съюз е основан през 2013 г. като организация, занимаваща се изключително и само с професионален бокс, и е член на WBC, EBU и WBC CISBB. Неговите амбиции са да създаде устойчиво развитие на професионални боксови събития, чрез които българските състезатели да получат възможност да материализират усилията, които полагат в подготовката си, както и да бъдат забелязани от международни мениджъри за участия в боксови срещи извън България. В това число желанието на Българския професионален боксов съюз е да развива сериите в посока на покани за участие в сериите на боксьори от други страни, като по този начин да даде възможност на открояващите се състезатели за спортно-технически растеж, както и растеж в световната ранглиста.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.